19:30

ÅBY-TJUREDA IF B

Referat: WAGGERYDS IK - ÅBY-TJUREDA IF B

WIK – ÅBY 2016-12-16
Att vi skulle få kämpa i nittio minuter när Åbys reservlag kommer på besök det räknade vi med, och vi fick alldeles rätt.
Trots ett stort bollinnehav i nästan hela först halvlek lyckades vi inte låsa upp Åbys mittförsvar där det var trångt och svårforcerat. Vår motståndare lyckades hela tiden få ut oss på kanterna och därifrån släpper Åbys unge målvakt inte in många bollar, men vi kom trots allt till en hel del avslut där skotten tog oftast i utsidan av målramen. Hörnor fick vi alla fall med oss nämligen nio stycken och i sista minuten på första fick Gustav Björn på ett knallhårt skott som satt i nättaket utan chans för målvakten bra inspelat av Viktor Hjelm och det var vi värda efter ha haft fyra bollar på mållinjen efter hörnor. Men ledningen kändes ändå lite turlig efter att Åby haft ett friläge i misstänkt offside läge och ett skott i stolpen men Patrik hann få ut en hand på bollen och styrde till en resultatlös hörna. Första halvlek blev också lite förryckt av utvisningar som drabbade bägge lagen och det kan vara förklaringen att mycket av spelet blev förlagt på mittplan.

Andra halvlek började även denna i ett högt tempo och redan i 48:e minuten var det dags för nästa hörnmål. Denna gång var det Niklas Hedin som fick en bra träff som satt otagbart i nättaket, även den här gången fick Viktor Hjelm en passningspoäng. Den närmaste kvarten följdes av ett böljande spel där Åby skapade en del hörnor som blev resultatlösa både beroende på bra utrusningar och att Åby ställt siktet lite för högt. I 63:e minuten får vi ett straffslag efter en svårbedömd situation där domaren menade att vår forward fått upprepade slag på klubban. Vi tackar och tar emot den bedömningen och efter att Robin Andren varit ute och bytt klubba slog han säkert in 3-0. Vi gjorde 4-0 efter en Åby hörna där Patrik slängde bollen nästan över hela plan till Keith Wennberg, som efter 20 minuter på botbänken blev flyttad till forward. Han kom fri med målvakten som räddar friläget men bollen rullar ut till Viktor Hjelm som fick öppet mål och där fick sin tredje poäng för kvällen. Åby fortsatte och kämpa stenhårt och efter en tilltrasslad situation fick Keith sin tredje 10 minuters utvisning (borde nog varit någon annan) men det är domaren som bestämmer.

I 77:e minuten körde Gustav Björn ihop med en Åby spelare och spräckte sönder munnen rätt omtumlad leddes han ut av lagkamrater. Matchen kom av sig en stund men efter att blodet skrapats bort från isen var det igång igen och efter ett mönsteranfall gjorde Alexander Josefsson 5-0 fint framspelad av Niklas Hedin. Åby fortsatte köra på till sista minuten och fick med sig en straff när klockan började närma sig fulltid. Patrik slängde ut benet och räddade till hörna på returen på den gjorde Åby välförtjänt 5-1 som också blev slutresultat.

Slutord: Bra bandymatch med mycket närkampsspel fina anfall med bra passningar, även bra försvarsspel. Dagens extraplus går till Henke Tälth Viktor Hjelm o Patrik Josephsson /Häger